Min kunst og jeg

Sådan skaber jeg kunsten


Varmen former voksen i mine hænder

Varmen  smelter voksen væk

Varmen smelter bronzen

Varmen bobler de skønneste farver frem

og varmen kommer til mig, når jeg står med den færdige skulptur i mine hænderJeg hedder Annette Skjærbæk, og er bosat i Viborg. Jeg er udlært dekoratør og har bland andet gennemført skulptørkursus ved Thomas Anderson, fra Århus Kunstakademi.

Naturen og dens forunderlige verden er min største inspirationskilde som bronzestøber. Som kunstner er mit budskab, at man skal se, opleve og passe på naturens forunderlige verden.


Jeg arbejder med Cire Perdue metoden. Ordet ”Cire Perdue” er fransk og betyder ”tabt voks”. Det henviser til at den voks som udgør skulpturen er indstøbt i en ildfast form, og at voksen brændes væk, inden den smeltede bronze hældes på. Voksen er ”Tabt” og man kan kun lave den ene og helt unikke skulptur af denne form.

Jeg former med varmen i mine hænder voksen og fremtryller små og store skulpturer. Derefter følger processen med først at støbe modellen ned i gipsblandingen, og derefter at udbrænde voksen. Bronzen smeltes og hældes i formen, og så kommer det store øjeblik, hvor jeg står med den færdigt støbte skulptur i hånden. Den ligner ingen ting, men efter nogle timer med slibe og pudsearbejde, og patinering, så står jeg endelig med det nyt underværk.
Ud over at lave skulpturer og støbe i bronze, laver jeg også skulpturer i sten. Desuden tegner og maler jeg, med bl.a. olie og akryl maling, akvarel, kridt, kul og touch.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar